GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 599,-
LEVERING 4-7 HVERDAGE
KUNDESERVICE +45 42 80 40 47 Man-Tor 16.00-1700 Fre 9.00-17.00
DANSK WEBSHOP siden 2017

OBS! Cykel opbevaring - IKKE FÆRDIG

Oprettet d.

  • Uanset om du bor i et palæ eller en lille lejlighed, vil det være godt, at opbevare cyklen sundt og sikkert. Her er vores anbefalinger.

Sikkerhed, beskyttelse mod vind og vejr og bekvemmelighed er de vigtigste overvejelser, når du parkerer din cykel derhjemme. Du øsnker sikkert ikke, at din cykel bliver stjålet. Du vil ikke have, at den ruster i regnen. Og ønsker ikke at kæmpe for at få den ud hver morgen.

Enhver opbevaringsløsning skal sikres med en god lås - enten en låst dør, en cykellås eller helt begge dele. Enhver lås kan desværre brydes, så sørg for at din cykel er forsikret.

Den frie luft

At blot efterlade din cykel udenfor under den åbne himmel er den dårligste idé, der kan resultere i at din cykel begynder at ruste. Hvis du ikke har mulighed for at opbevare din cykel under et tag, vil vi kraftigt anbefale at du bruge en cykelcover, der kaldes også cykelgarage - du finder et rigtig godt udvalg på webshoppen i forskellige prisklasser og størrelser, og endda miljørigtige modeller, der er lavet af genanvendt polyester. Cykelcoveret vil beskytte din cykel mod vind og vejr, støv, sollys, regn og sne mm. så du undgår de kedelige overraskelser i form af rust på din cykel.

Garage

En garage er ideel som cykelværksted og opbevaringsrum. At læne din cykel - eller cykler - mod væggen er dog ikke den bedste udnyttelse af pladsen. 

Den billigste mulighed for at få undgå at cyklen står i vejen er at bruge kroge. Du kan hænge cyklen lodret ved forhjulet, med begge hjul hvilende mod væggen, eller vandret ved at bruge 2 kroge.

I huset / lejlighed

Opbevarer du cyklen indendørs er den fuldstændig sikret mod vejr- og miljøpåvirninger. Men til forskel fra udendørs opbevaring, skal man her passe på om ikke at tilsnavse din bolig efter en frisk cykeltur i skoven. De smarte "cykelsokker" (direkte oversat fra hollandsk) - eller cykelovertræk til indendørs brug er en super løsning, som også kan bruges ved transport til at beskytte cyklen mod ridser.

Udendørs landtidsopbevaring

Cykler du kun når vejret er dejligt og varmt, det vil sige, din cykel står stille i længere tid, så skal du sørge for at opbevare den korrekt hvis du ønsker at bevare cyklen flot og køredygtig. Cyklerne kan nemlig nemt bliver beskadiget over tid bare ved at stå ét sted. Dæk er mest sårbare over for dette. Sådan undgår du problemer:

  • pump dækkene op, før du stille cyklen til langtidsopbevaring. Over tid vil de miste luft, så det er bedst at tjekke op på det. Dette vil beskytte dem mod at udvikle flade pletter eller buler.
  • brug et cykelstativ til at holde dækkene fra jorden.
  • hvis du opbevarer din cykel på jorden, så sørg for at du ikke stiler den direkte på beton, da det kan forårsage råd på gummiet. Placer dækkene på et træoverflade eller et tæppe.
  • for at holde dækkene fra jorden kan du også blot vende cyklen på hoved og få den til at hvile på styret og sædet.

Når det kommer til rammen, skal du sørge for at: 

  • tøre rammen af for at fjerne snavs, fedt, fugt og støv
  • tøre også fælge, styr og sæde af

Sådan holder du kæder, bremser og kabler i topform:

  • opbevar din cykel i en klimastyret rum, hvis muligt. Temperaturudsvingninger og luftfugtighed vil i sidste ende forårsage rust
  • rengør kæden for at fjerne alt snavs og skidt, op påfør derefter et smørrmiddel
  • udskift bremseklodserne, hvis de blev hårde. Afhængigt af hvor længe din cykel har været opbevaret, skal puderne muligvis udskiftes. Heldigvis er de ikke dyre. 
  • undersøg alle bevægelige dele og smør, så din cykel fungerer som ny.

Korrekt langtidsopbevaring af cykler er ikke så let, som at efterlade den i et hjørne og så glemme den. Det kræver lidt forberedelse. Hvis du følger alle de rigtige trin, vil din cykel betale dig tilbage ved at tjene dig godt i fremtiden.

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar