GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 599,-
LEVERING 4-7 HVERDAGE
KUNDESERVICE +45 42 80 40 47 Man-Tor 16.00-1700 Fre 9.00-17.00
DANSK WEBSHOP siden 2017

Undgå 5 typiske fejl ved cykelopbevaring om vinteren

Oprettet d.

Undgå 5 typiske fejl ved cykelopbevaring om vinteren

Mange mennesker cykler hele året rundt - forår, sommer, efterår og vinter - og det er fantastisk. Men der er også rigtig mange, som kun cykler i det varme halvår og lader cyklen står om vinteren. Ved langtidsopbevaring af cyklen er vigtigt at undgå de følgende fejl, hvis du ønsker din cykel, skal tjener dig upåklageligt i mange år:

 
  1. Glemme cykelrengøring inden opbevaring - det kan være svært at vide, hvornår kommer du til at cykle den sidste tur, før du stille cyklen til opbevaring. Du tror måske, at det er det, så er der en dag eller to med smukt, mildt vejr, og du tager din cykel ud for endnu en tur. Men når vejret endelig tager en drejning til det værre, skal du ikke lade din cykel stå dækket med skidt og snavs i en længere periode. Dette vil tillade snavs synke ned til udstyret, så det bliver sværere at fjerne det om foråret. Hvis du har mulighed, så tag cyklen udenfor og vask den med vand og sæbe. Sørg for at vaske og tørre alt inklusive stel, dæk, greb, saddel og cykelkæde. Brug ikke en højtryksrenser til at tvinge vand ind i lejerne, kun en let spray fra en slange eller en børste dyppet i en spand med sæbevand. Hvis vask udenfor ikke er en mulighed, kan du vaske cyklen indendørs. Du kan beskytte gulvet med en klud og sprøjte cyklen med vand eller affedtningsmiddel og tørre den af med en ren klud. Når du vasker en cykel, kan du samtidig inspicere den for skader såsom revner i stellet, ødelagte eller bøjede komponenter, slidte bremseklodser eller dæk. Du kan få det ordnet inden næste cykelsæson.
     
    Viskoseklude 4 kg Brunox Bike-washe 1L High-Speed kædeolie Brunox Eurol vaskebørste
       

     

  2. Cykelopbevaring uden smøring - smøring forhindrer korrosion og vil sikre at cykeldele bevæger sig jævnt, når du vil cykle igen. Det er en god idé at holde delene smurt i løbet at cykelsæsonen for at forhindre overdrevet slid og forbedre komponenternes ydeevne, og ved opbevaring, forlænger smøring også komponenternes levetid. Brug et smørremiddel designet til cykler, ikke et opløsningsmiddel. Smøremidler, der er for tykke, vil tiltrække snavs, og de, der er for tynde, forsvinder hurtigt og vil ikke gøre arbejdet. Påfør et par dråber på alle omdrejningspunkter, såsom gearskifterne, bremser, og anbring en dråbe i hvert kabel, og tør derefter det overskydende af. Vær særlig opmærksom på cykelkæden, da den har mange bevægelige dele. På en kæde skal du smøre rullerne, ikke de ydre plader, så læg en dråbe i hver rulle, mens du pedaler baglæns, drej et par gange for at lade smøremidlet sætte sig, og tør derefter det overskydende af.
     
    Eurol kobberfedt Elvedes fedt pistol Eurol Litium fedtpatron Eurol Vaseline Hvid
       

     

  3. Vente til foråret med justering og tjek - årlig vedligeholdelse anbefales til de fleste cykler, afhængigt af hvor meget du cykler. At få en cykel proffecionelt tjekket for at foretage justeringer og smøre alle bevægelige dele vil forhindre problemer, før de bliver mere alvorlige og kræver, at komponenter skal udskiftes. Hvis du venter med det til den første dejlige forårsdag, så kan du risikere at der vil være længere ventetid hos din cykelmekaniker. Og selvom du er handy og selv udfører rutinemæssig vedligeholdelse, er det en god idé at gøre det, før du stiller cyklen til opbevaring.
     
    Cyclus stålbørste 2 rækker Simson multitool Elektrisk cykelophængssystem Stativ til cykelreparationer
       

     

  4. Lade cyklen stå i længere tid på flade dæk - hvis du opbevarer din cykel stående på dækkene, og da slangerne inde i dækkene naturligt taber luft over tid, sker det, at cyklens vægt presses ned gennem fælgene på gummiet. Dette vil fremskynde nedbrydningen af gummiet og det kan blive forvrænget eller udvikle et svagt punkt i sidevæggen. Det vil kræve udskiftning af dækkene for tidligt. For at forhindre flade pletter i dæk, foretrækkes det at hænge cyklen ved for- og bagdækket med en krog i luftet eller fra stellet med et beslag på en væg. Hvis du vil opbevare cyklen stående på dækkene, skal du pumpe dem op og kontrollere dem med jævne mellemrum, da de vil miste luft over tid.
    Cyclus pumpehoved med manometer til kompressor Schwalbe dæktryksmåler Jumbo cykelpumpe Mirage fodpumpe

     

  5. Opbevare cyklen udenfor - at lade en cykel stå udenfor, selv i et overdækket område såsom en garageport eller en uopvarmet garage, udsætter den for fugt, og dette vil fremskynde rust på bolte, styr, kæde, en stålramme og alle andre stål komponenter. Fugt vil også udtørre smøring på komponenter og kabler. Cyklen vil også blive udsat for støv, snavs og insekter. Du skal helst opbevare din cykel indendørs i en kælder eller tør garage eller et opbevaringsrum, hvis det er muligt. Mangler du plads i et hus eller en lejlighed er der mange opbevaringsløsninger såsom beslag til montering på væg. Hvis du skal opbevare din cykel udenfor, skal du sørge for, at den er dækket med cykelcover, så den er beskyttet mod vind og vejr. 
           
    DS Covers cykelcover udendørs, vandtæt DS Covers indendørs cykelovetræk VK cykelgarage til ladcykel VK cykelcover til elcykel
           

     

 

Følg de her anbefalinger for at være sikker på at din cykel er klar når du ønsker at køre en tur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar