GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 599,-
LEVERING 4-7 HVERDAGE
KUNDESERVICE +45 42 80 40 47 Man-Tor 16.00-1700 Fre 9.00-17.00
DANSK WEBSHOP siden 2017

9 grunde til at vælge en foldecykel

Oprettet d.

9 grunde til at vælge en foldecykel

Hvis du elsker at cykler og vil også gerne cykle mere, men du har måske alt for lang mellem din bopæl og arbejdspladsen, så du er nødt til bruge bil eller offentlig transport, eller du er bange for at din dyre cykel kan blive stjålet, hvis du efterlader den udenfor, eller du vil have flere muligheder når du er på ferie... En løsning er en sammenklappelig cykel / elcykel, og der er gode grunde til at overveje en.

Popal el foldecykel E-Folt Tourer 6 gear Ugo Dare foldecykel 3 gear MBM Kangaroo foldecykel 6 gear Bohlt X200 el foldecykel 6 gear
       
       

Hvad er en sammenklappelig cykel

En foldecykel er designet på den måde, så stellet, styret, sadlen og pedalerne kollapser eller foldes sammen med et hængsel. Selvom sammenklappelige cykler foldes sammen for at gøre dem mere kompakte, når de ikke er i brug, kan en foldecykel have de samme funktioner, som du finder på almindelige cykler: små eller store hjul, tynde eller fede dæk, små eller store motorer og batterier (hvis det er en el foldecykel), tunge eller lette, med eller uden affjedring, gear, fendere, stativer og lygter. Uanset hvilke funktioner du ønsker, er her 9 gode grunde til at overveje køb af en foldecykel: 

  1. Kompakt- en sammenklappelig cykel fylder ganske enkelt mindre, når den ikke er brug. Det kompakte størrelse gør den velegnet i situationer, hvor du har bebrænset opbevaringsplads. Du kan endda parkere en foldecykel under et kontorbord, i et skab eller i et hjørne på værelset. Det gør den ideel til pendlere, der har alt for lang afstand mellem bopælen og arbejdspladsen, som er derfor nødt til at kombinere cykling med offentlig transport, samt for alle, der ikke har meget plads til cykel opbevaring.
    Popal el foldecykel E-Folt Tourer
     

     

  2. Bærbar - den mindre størrelse din foldecykel har når den er klappet sammen, gør det lettere at manøvrere ved transport mellem destinationer. Nogle gange er det ikke praktisk eller muligt at cykle hele distancen, og det er nemmere at transportere en mere kompakt pakke enten i bil eller i offentlig transport. 
    Bohlt el foldecykel X200
     

     

  3. Har alle fordele ved almindelig cykel / elcykel - sund motion, spare penge på benzin, undgå at sidde fast i trafikken. Og vælger du en el foldecykel, så kan du cykle længere og hurtigere, ankomme til destination mindre træt og svedig, let klare bakker, kan følge med en hurtigere ven, trække en tung last. Sammenklappelig cykel giver dig altså de samme fordele, som en ikke-foldelig cykelfætter, og det gælder også design, hvor du frit kan vælge mellem mange forskellige alt efter hvad du kan lide, i klassisk stil eller med cool futuristisk udseende.
    Bohlt el foldecykel R160 Popal el foldecykel E-Folt 1.0
       

     

  4. Nem at flytte - når du skal transportere en foldecykel, ofte behøver du ikke at bære den, i stedet kan du rulle cyklen med et specielt håndtag. Det giver dig mulighed for at transportere din foldecykel uden at skulle belaste ryggen ved at løfte den
  5. Nem at komme på / af - sammenklappelige cykler kommer normalt med små hjul på 20 tommer eller mindre, selvom der findes nogle modeller med en større / fuld hjulstørrelse. Når cyklen er lavere til jorden så er det nemmere at komme af og på. 
  6. Kan nemt tages med i bus / tog - mens det oftest er meget besværligt at have sin cykel med i tog eller bus, kan du nemt have din foldecykel med, da den fylder ikke mere end almindelig bagage og du kan eventuelt bruge denne praktiske bæretaske til foldecykel, der nemt kan pakkes i medfølgende sadelstaske til opbevaring:
    Bæretaske til foldecykel
    Mirage CarryOn bæretaske til foldecykel
     

     

  7. Sikker parkering - cykeltyveri er desværre et alvorligt problem. Selvom du bruger flere låse og en robust kæde, når cyklen er ude af syne, kan den alligevel blive stjålet. Foldecyklen kan du til forskel tage med indenfor, så du er sikker på, at den er der, når du vil cykle igen. Brug evt. en speciel bæretaske til sammenklappelige cykler. Du kan også parkere cyklen i et udendørs område, der er lukket for udefrakommende, en speciel beskyttelseskappe vil beskytte cyklen mod alle former for nedbør, ridser og støv: 
    Mirage bæretaske til foldecykel Mirage beskyttelseskappe til foldecykel
       

     

  8. Nem at have med i en bil- en sammenklappelig cykel er kompakt nok til at kunne være på bagsædet af en bil eller i bagagerummet, så du nemt kan kombinere flere transportformer på din tur, såsom både bil og cykel. Bilister vil måske have en foldecykel i bilens bagagerum, så det er nemmere at komme rundt i byen på cyklen. 
  9. Ekstra muligheder på ferie - har du en båd, campingvogn eller mobilhome, så har du lokal transport middel med dig, hvis du tager din foldecykel med. Du kan endda have din sammenklappelig cykel med i en flymaskine, hvis du folder den sammen og pakker i en af de specielle transporttasker, der er specielt designet til foldecykler. Så kan du køre ud til butikken for at genopfylde forsyninger, gå på restauranter eller udforske lokale særværdigher på feriestedet.
    Cykkelkuffert
    Mirage transporttaske til foldecykel
     

     

Historie om foldecykler

Der er nogen debat om, hvem der opfandt den første foldecykel, men det er ikke en ny opfindelse. Eksempler på cykler, der kan gøres mindre til opbevaring og transport ved sammenklapning, går tilbage til 1870'erne, men på grund at højere produktionsomkostninger havde de ikke den stor udbredelse i starten. 

Sådan vælger du den bedste foldecykel til dig

Som med ethvert cykelkøb bør du tænke igennem, hvordan du planlægger at bruge din foldecykel: på asfalterede veje eller offroad, lejlighedsvis eller konstant, hvor lang du tænker at køre på en tur, og vil du køre i en afslappet oprejst stilling på cyklen eller mere aggressivt for fart og distance. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar