GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 599,-
LEVERING 4-7 HVERDAGE
KUNDESERVICE +45 42 80 40 47 Man-Tor 16.00-1700 Fre 9.00-17.00
DANSK WEBSHOP siden 2017

5 grunde til at bruge cykelhandsker

Oprettet d.

5 grunde til at bruge cykelhandsker

Selvom at bruge handsker når det er koldt er en selvfølge, vidste du at handsker er nyttige, når du cykler hele året rundt? Handsker giver komfort og beskyttelse ved enhver sport, men cykelhandsker har mange fordele og det er nummer 1 cykeltøj, som du kan købe og som kan hjælpe med at sikre, at dine cykelture er sikre og komfortable. Her er de 5 bedste grunde til at cyklisker bør cykle med handsker på:

  1. Greb - cykelhandsker vil absorbere sved og fugt for at hjælpe dig med sikkert greb om styret, især under varme og fugtige forhold. Uden handsker kan fugten i dine håndflader få dine hænder til at glide, for eksempel når du cykler ned ad bakke eller klar til at stoppe, og det kan resultere i, at du mister kontrollen. Handsker vil opsluge sved for at holde dine hænder tørre, så du kan bevareet godt greb hele tiden. Handsker er også nyttige når du er fanget i regnen.
  2. Beskyttelse - hvis du skulle falde af din cykel, er det en naturlig reaktion at række hænderne ud for at bryde faldet. Handsker vil beskytte huden på dine hænder mod hudafskræbninger og snavs. Hvis du har lysfarvet styrtape eller greb på din cykel, vil handsker hjælpe med at holde dem rene fra de naturlige olier i dine hænder, så de ser friske ud i længere tid. 
  3. Komfort - ujævnt terræn på stierne eller fortorvet i et bymiljø resulterer i vibrationer på alle punkter, hvor du har kontakt med cyklen. Det er fødderne, sadlen og hænderne. Cykelhandsker vil hjælpe med absorbere vibrationer og stød, der kommer til hænderne.
  4. Reduktion af træthed - de ergonomiske funktioner i nogle cykelhandsker vil beskytte dine nerver mod træthed. Cykelryttere, der oplever følelsesløshed og prikken efter lange ture, vil have gavn af et par gode handsker. 
  5. Varme - ekstremiterne, såsom hænder og fødder, er udsat i kolde temperaturer, og mens du sandsynligvis har sko ller støvler og sokker for at beskytte dine fødder, er hænderne usædvanligt udsatte og de første til at blive kolde. Hænder, der griber om cykelstyret er relativt inaktive, og har generelt ikke den store cykelmasse, og disse faktorer bidrager til, at hænderne bliver kolde. Det hjælper cykelhandskerne med.
    Race hæklet cykelhandsker
     

     

Hvad skal du kigge efter, når du vil købe cykelhandsker

Der er mange typer og størrelser af cykelhandsker, så det er vigtigt at finde de rigtige til din kørestil og årstiden.

Størrelse - cykelhandsker kommer i flere størrelser til børn og voksne, fra ekstra små til ekstra store, samt i herre- og damestørrelser. De skal sidder tæt i starten og vil strække sig, mens du bruger dem.

Årstid - cykelhandsker fås med fuld fingerdækning, halv- og fingerløse. Du vil have fuld fingerdækning i koldt vejr og havlfinger- eller fingerløse på cykelture i varmt vejr. Vinterhandsker vil være mere omfangsrige og kan have ekstra lag for at forbedre varmen, længere manchetter til at putte ind i jakken, så håndleddene ikke bliver kolde, og et vandtæt ydre lag til at beskytte mod sne og regn. 

Lobster cykelhandsker - bliver mere populære, fordi de er halvhandske og halvvante - to fingre er placeret sammen som en lobster (hummer) klo, så fingrene kan dele varmen mellem sig, men også giver mulighed for mere fingerfærdighed i at betjene bremserne og skifte gear på styret.

Styrhandsker - cykelhandsker permanent monteret på styret er en anden mulighed for at holde hænderne varme i koldt vintervejr. Du monterer lufferne på cykelstyret og stikker dine hænder indeni, når du cykler. Selvom de teknisk set ikke er en handske, da de ikke bæres på hænderne, har de samme funktion.

Materiale - cykelhandsker skal strække sig, så du har fuld finger- og håndfladebevægelighed, med du skal undgå, at de strækker sig for meget og mister formen. Nogle cykelhandsker er med et andet materiale på håndfladen, såsom naturligt eller syntetisk læder eller gele, for at hjælpe med absorbtion og dæmpning. Nogle er behandlet med ekstra materiale for at forbedre friktion og greb.

Komfortfunktioner - halvfingerhandsker kan være svære at tage af, så hvis du ikke vil trække dem af, så de vender vrangen ud og enten manuelt vende dem rundt eller bære dem med vrangen ud på næste tur, der er nogle cykelhandsker, der har specielle faner, der gør det nemmere at trække hver finger af. Andre funktioner, der er nyttige, er blødt absorberende stof på bagsiden af handsken nær tommelfingeren eller pegefingeren til at tørre sved eller en løbende næse af, eller en smarttelefonvenlig pegefinger.

Style - cykelhandsker fås i forskellige farver, samt med sjove mønstre og print, så du kan bruge dem til at udtrykke din stil på cyklen.

Pleje af cykelhandsker - du kan vaske dine handsker enten i hånden eller i en vaskemaskine efter en våd eller en svedig cykeltur for at fjerne sved og kropssalt. Det vil også hjælpe med at forlænge cykelhandskernes levetid.

Mirage fingerløse cykelhandsker, lycra, gele
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar